Programul Panificatie
Prin programul panificatie – patiserie – cofetarie oferim cursuri de formare profesionala gratuite, moderne si de calitate europeana pentru ocupatiile Brutar, Patiser, Brutar – patiser – preparator produse fainoase si Cofetar – patiser. Mai multe detalii pe pagina programului Panificatie.

Programul Morarit

Programe de formare profesionala gratuite, moderne si inovatoare pentru ocupatiile Morar si Morar – Silozar. Pentru mai multe detalii despre conditiile de inscriere si despre program vizitati pagina Morar.

Programul Analiza Calitatii

Curs gratuit de formare profesionala pentru ocupatia Tehnician Analize Produse Alimentare ce se tine exclusiv in cadrul centrului regional din Bucuresti. Pentru mai multe detalii despre program si despre conditiile de inscriere vizitati pagina programului Calitate.

Centre >> Galati

Centrul Regional Galati a fost creat plecand de la ideea traditiei indelungate a acestui centru educational in formarea specialistilor pentru industria alimentara. Elementul esential al Centrului Regional Galati este Colegiul de Industrie Alimentara “Elena Doamna”, infiintat in 1966, cunoscut celor care activeaza in industria alimentara drept LIA – Liceul Industrial pentru Industrie Alimentara.

Pregatirea teoretica si practica este sustinuta atat de cadrele didactice din cadrul liceului, cat si de cadre didactice din cadrul Universitatii Dunarea de Jos, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, precum si de alti specialisti din industria alimentara.

Printre dotarile Colegiului de Industrie Alimentara amintim:

  • ateliere de panificatie si de cofetarie-patiserie prevazute cu toate utilajele necesare desfasurarii activitatii practice;
  • cabinete de informatica;
  • doua corpuri de cladire, fiecare cu cate 16 sali de clasa;
  • camin si cantina.

Atelierele de practica sunt prevazute cu vestiar si grup sanitar.

In cadrul Centrului Regional Galati a fost amplasata statia pilot de morarit, dotata cu utilaje achizitionate in cadrul proiectului:

  • doua valturi de macinare, prevazute cu diverse tipuri de tavalugi;
  • sita plana cu 24 de rame si patru pasaje.

Aceste utilaje au fost amplasate la Galati.

In cadrul Colegiului se desfasoara pregatirea teoretica si practica pentru programe de calificare in ocupatiile cuprinse in domeniul Panificatie-patiserie-cofetarie.

Pregatirea teoretica pentru programele de calificare in meseriile cuprinse in domeniul Morarit se desfasoara de asemenea in salile de clasa al Colegiului “Elena Doamna” din Galati.

Pregatirea practica pentru aceste programe se desfasoara la:

  • statia pilot de morarit
  • SC Arcada SRL, unitate moderna de morarit, echipata cu utilaje Buhler si aparatura moderna de laborator.

 

Imagini din cadrul centrului regional Galati: